Het succesverhaal van Boris

Het succesverhaal van Boris

Het is altijd mooi om te horen dat het -weer- goed gaat met de viervoeter van een klant. Erna heeft haar ervaringen omtrent de gezondheid van haar 4-jarige Boxer Boris beschreven vanaf het moment dat hij in haar leven kwam tot het moment dat hij na diverse ingrijpende gezondheidsperikelen bij Ozzles Dogfood terecht kwam. Het hele verhaal lees je hieronder. Heb je ook behoefte om eens te bespreken of het wellicht -nog- beter kan met de voedingsaanpak van jouw hond, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Graag wil ik een verhaal vertellen over onze boxer Boris. Hij is onze 5e boxer en de eerste reu. Zijn 4 voorgangers hebben wij altijd als pup gekregen maar Boris was onze eerste herplaatser. Wij kregen hem bijna 9 maanden geleden op ruim 3-jarige leeftijd. Hij was niet de zielige hond die gered moest worden uit een nare situatie maar kwam uit een fantastisch gezin waar hij helaas niet langer kon blijven. Wij hebben hier lang over nagedacht omdat wij veel gezondheidsproblemen hebben gehad met alle voorgangers. Maar onze diepe liefde voor dit geweldige ras deed ons besluiten om toch opnieuw voor de boxer te kiezen. Boris leek erg sterk en gezond. Wat een super hond hadden wij gevonden. Hij was zijn gewicht in goud waard. Helaas was dit niet alleen figuurlijk maar bleek dit later ook letterlijk zo te zijn.

De gezondheid van Boris 

Al snel begonnen wij te tobben met zijn gezondheid. Hij verloor steeds bloed nadat hij gepoept had. Een operatie maakte daar gelukkig snel een einde aan. Er werden 5 grote poliepen weg gehaald en dit probleem was opgelost. Zijn ontlasting zag er vanaf de eerste dag niet goed uit en dit veranderde ook niet na de operatie. Het was altijd te dun. Dus gingen wij over naar andere brokken. De kleur zag er iets beter uit maar het was nog steeds veel te dun. Bovendien begon hij nu ook enorm te kluiven op zijn tenen. De oren van Boris zagen er vanaf het begin ook niet echt goed uit. Erg vies en regelmatig zat hij tegen een oorontsteking aan. Ook had hij al een maand of twee een heel klein onbeduidend knobbeltje op zijn schouder. De dierenarts vond het toch wel verstandig om het weg te halen en te laten onderzoeken. Tegen alle verwachting van ons in bleek het om een kwaadaardige mastceltumor te gaan die ze helaas niet helemaal konden weghalen. Dus volgde na de operatie ook een soort chemokuur van ruim 2 maanden. Door een verzwakte weerstand kreeg Boris een zeer zware dubbele oorontsteking. Een dierenarts op ons vakantieadres raadde ons aan om op een hypoallergene brok over te gaan. Zij had genoeg redenen om aan te nemen dat Boris allergisch reageerde op het voer. Ook de zware oorontsteking duidde daar op. Dus vol goede moed overgegaan op maar weer een andere soort voer. De ontlasting was misschien iets beter maar nog steeds niet goed. Zijn oren zagen er beter uit maar hij kreeg natuurlijk ook een kuur voor die ontstekingen. Het kluiven op zijn tenen was afgelopen. Na een week of twee zagen wij dat Boris steeds meer af viel. Wij dachten gelijk aan het voer. Hoeveel hij daar ook van kreeg, het leek niet genoeg te zijn om op gewicht te blijven. Toch maar weer wat van het oude voer gemengd om hem niet verder te laten afvallen. En ja hoor, het kluiven op zijn tenen begon gelijk weer, maar het afvallen stopte wel. Wij zaten in een neerwaartse spiraal en hadden het idee dat we daar niet meer uit konden komen.

De juiste voeding

Onze eigen dierenarts Piet van Dierenkliniek Dronten kwam met de tip om eens bij Ozzles Dogfood in Biddinghuizen te gaan kijken naar wat hypo-allergene snacks. In Biddinghuizen nam Bert Bouwland alle tijd om ons verhaal aan te horen. Hij zei onmiddellijk dat er in het voer dat we nu gaven niet genoeg zat. Zie je wel, dat dachten wij eigenlijk zelf ook al. Bert gaf ons een aantal snacks mee en diverse rollen KVV. (kant-en-klaar vers vlees) Wij wilden heel graag het oude dure voer nog opmaken i.v.m de enorme kosten waar wij al voor stonden. Wij spraken af om de brokken te minderen en het verse vlees toevoegen. Nadat de chemokuur was afgelopen moesten wij terugkomen. Bert maakte een nieuw plan voor Boris. De oude brokken steeds verder achterwege laten en meer vlees toevoegen. Boris vond het verse vlees fantastisch en de diverse snacks ook. Al snel waren wij helemaal op het verse vlees over. Boris vond het heerlijk maar hoeveel we hem ook voerden, hij kwam niet meer aan. Opnieuw maakte Bert een plan voor Boris. Iets minder vers vlees, lamsvet toevoegen en de brokken van Canis Purus.

En nu…….bingo! We hebben duidelijk de perfecte combinatie gevonden. Boris is stapelgek op dit voer. Vroeger liet hij zijn eten nog wel eens staan, nu echt nooit meer. Hij is als herboren, boordevol actie zoals dat hoort bij een boxer van inmiddels 4 jaar oud. En niet onbelangrijk, hij begon weer aan te komen. Zijn oren zien er fantastisch uit. Hij kluift niet meer op zijn poten. En we wisten niet dat een mens zo verschrikkelijk kan genieten van de perfecte hondendrol.

Wat zijn we verschrikkelijk blij dat we bij Ozzle’s terecht kwamen! Het gaat nu heel erg goed met Boris. Hopelijk is die mastceltumor nu verleden tijd.  Aan het voer zal het in ieder geval niet liggen!!

Groetjes van Jos, Erna en Boris

Webwinkel Keur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »