De Groene Os Glucosamine complex speciaal
Glucosamine complex speciaal €15,95 €38,95

Glucosamine complex speciaal

€38,95 €15,95
Nu 1 artikelen nog op voorraad
  • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis!
  • Ontstaan uit jarenlange ervaring!
  • Echte winkel in Biddinghuizen!
Informatie

Glucosamine complex speciaal met extra toevoegingen zoals boswellia

Geschikt voor:
paard, pony, hond & kat 

Samenstelling:

Calciumcitraat, Magnesiumcitraat, Ascorbinezuur (vitamine C), Glucosamine 2KCL sulfaat, Chondroïtinesulfaat, Methylsulfonylmethaan (MSM), Boswellia serrata (wierookhars), Niacinamide (vitamine B3), N-acetylcysteïne.

Eigenschappen per ingredient: 
» Calcium
vormt de basis van botten en tanden en is belangrijk voor het functioneren van spieren en zenuwen
» Magnesium  is een mineraal dat aanwezig is in iedere cel van het lichaam. Het is onmisbaar voor de energieproductie, de werking van spieren en zenuwen en voor het behoud van de stevigheid van botten. Magnesium speelt een belangrijke rol bij de werking van enzymen in het lichaam en is betrokken bij de aanmaak van hormonen. Ongeveer de helft van de magnesiumvoorraad in het lichaam bevindt zich (in combinatie met calcium en fosfaat) in het bot.
»Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen. Dit zijn eiwitten die een belangrijk onderdeel vormen van bindeweefesel en daarmee aan het goed functioneren van de gewrichten. Huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden bestaan hoofdzakelijk uit collageen. 
»Boswellia ook wel wierookhars genoemd is afkomstig uit India en wordt gewonnen uit de boswellia serrata boom. Het heeft sterk onstekingsremmende eigenschappen, waarvan in studies wordt aangetoond dat het positief werkt op de gewrichten en het bewegingsgestel. 
»Niacinamide, ook wel nicotinamide (nicotinezuur) is vitamine B3 en is belangrijk bij de stofwisseling. 
»N-acetylcysteïne (NAC) is een krachtige antioxidant en helpt de gewrichten gezond te houden. NAC beschermt weefsels en organen tegen veroudering en beschadiging door vrije radicalen.

Gebruiksaanwijzing voor hond/kat; 
> 25 kg: 2 maal daags 1/2 maatschep door het voer.
10 - 25 kg:2 maal daags 2/3 maatschep.
< 10 kg: 2 maal daags 1/4 maatschep.

Bij duidelijke verbetering: 1 maal daags bovenstaande hoeveelheid.

3/4 maatschep = 6 gram
1/2 maatschep = 4 gram

Interacties en contra-indicaties:
Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor vis en/ of schaaldieren. Bij dieren met suikerziekte (diabetes mellitus) of een verminderde nierfunctie wordt aangeraden om eerst te overleggen met de dierenarts. Gebruik tijdens de dracht- en lactatieperiode of bij opgroeiende dieren, alleen in overleg met de dierenarts of therapeut.

Bijzonderheden:
Door Glucosamine Complex Speciaal te combineren met bijv. een multivitaminen en mineralen preparaat kunnen de afzonderlijke ingredienten elkaar versterken. De versterkende werking geldt ook voor een combinatie met teunisbloemolie of een omega 3-6 vetzuren supplement. 

Belangrijk:
Deze informatie vervangt niet het advies van een dierenarts.


Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Webwinkel Keur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »