Filets van rode poon
Filets van rode poon €4,95

Filets van rode poon

€4,95
Op voorraad
  • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis!
  • Ontstaan uit jarenlange ervaring!
  • Echte winkel in Biddinghuizen!
  • Maandelijkse diepvries levering door heel NL!
Informatie

Poonfilets | 200 Gram 

De volwassen rode poon (ook wel knor- of zeehaan genoemd) is gemiddeld 30 cm lang, maar kan maximaal 75 cm lang en 6 kg zwaar worden. De hoogst geregistreerde leeftijd is 15 jaar. De vis heeft geen zichtbare zijlijn, maar wel een benig kop pantser. De vis is van boven lichtrood, naar onderen toe meer oranje tot wit.

Hun voedsel bestaat uit macrofauna, zoals slakken, kevers, bloedzuigers, larven etc. en bodem visjes. Het dier is in staat om knorrende geluiden te maken, die ontstaan door samentrekkende bewegingen van de spieren rond de zwemblaas. Zo houden de dieren mogelijk onderling contact.

Deze soort komt voor in het noordoosten en het oosten van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. De rode poon is een zoutwatervis van de Atlantische kusten (estuaria, lagunes en brakke zeeën) van Afrika en West-Europa die leeft op een diepte van 20 tot 300 m onder het wateroppervlak. In het voorjaar trekken zij Het Kanaal binnen naar de zuidelijke Noordzee. Langs de kusten van de Lage Landen zijn ze dan algemeen, maar niet zo algemeen als de grauwe poon.

Mooie niet te krokante filets dus van poon. Ideaal voor een hond die graag vis eet!

Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater voor je hond(en)!

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Webwinkel Keur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »