De Groene Os Teunisbloemolie hond en kat van De Groene Os
Teunisbloemolie hond en kat van De Groene Os €18,95

Teunisbloemolie hond en kat van De Groene Os

€18,95
Nu 2 artikelen nog op voorraad
  • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis!
  • Ontstaan uit jarenlange ervaring!
  • Echte winkel in Biddinghuizen!
Informatie

Teunisbloemolie | rijk aan omega-6 vetzuren 

Hond & Kat 50 ml
Geschikt voor: hond, kat, paard

 

Teunisbloemolie bevat veel essentiële omega 6-vetzuren. Essentieel houdt in dat het lichaam van de dieren ze niet zelf kan produceren. Aangezien essentiele vetzuren belangrijk zijn in een evenwichtige dierenvoeding is het verstandig om deze -indien gewenst- aan te vullen met een supplement.  

De olie van de teunisbloem bevat veel meervoudig onverzadigde vetzuren zoals GLA (gammalinoleenzuur) en LA (linolzuur). Gammalinoleezuur (GLA) heeft een positief effect op de slijmvliezen, de huid en op de hormoonhuishouding. Verschillende plantaardige oliën bevatten linolzuur, maar juist de olie van de teunisbloem bevat ook een hoge concentratie GLA. Gezonde dieren hebben het vermogen om een gedeelte van de linolzuur uit teunisbloemolie zelf om te zetten in GLA. 

Om de huid te verzachten en te verzorgen kan teunisbloemolie ook uitwendig worden gebruikt. Het beschermt en voedt de huid als er sprake is van een droge, schilferige en/of kriebelige huid.

 

Gebruiksaanwijzing: (inwendig)

Kat / hond  Aanvangsdosering
< 10 kg 2 x per dag  5 druppels
10 - 25 kg  2 x per dag 10 druppels
25 - 40 kg  2 x per dag 20 druppels
40 + kg  2 x per dag 30 druppels
  1 druppel = 20 ml 

Er kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering als er een duidelijke verbetering optreedt. 

Bij een onderhoudsdosering  1 x per dag de hoeveelheid druppels toedienen. 

 

Gebruiksaanwijzing uitwendig 1-2 maal daags aanbrengen


Samenstelling: 

Teunisbloemolie, D-alpha tocoferol natuurlijke (vitamine E), zonnebloemolie. Verder niets! Geen onnodige vulstoffen.

 

Teunisbloem heeft een voedende en beschermende werking op de huid. Bij een droge, schilferende en/of jeukende huid kan de olie worden toegepast. 

 

Vitamine E staat bekend om zijn herstellende vermogen op de huid omdat het de huidcellen beschermt tegen oxidatieve stress, dus het helpt voorkomen dat de huid ouder wordt. De natuurlijke Vitamine E heeft een beter resultaat dan de kunstmatige variant. Omdat D-alpha tocoferol een sterke antioxidant is blijft het product ook langer goed. 

 

Interacties & bijzonderheden 

Bij gelijktijdig gebruik van prednison of NSAID’s kan de werking van deze medicijnen versterkt worden. Mogelijk kan de dosering verlaagd worden. Neem hierover contact op met de behandelend dierenarts.

In hoge doseringen heeft Teunisbloemolie een bloedverdunnend effect. Daarom moeten hoge doseringen vermeden worden in de 14 dagen voor een chirurgische of tandheelkundige ingreep of bij het gelijktijdig gebruik van bloedverdunnende medicatie. Vetzuren kunnen snel oxideren. De toegevoegde vitamine E gaat dit tegen, waardoor Teunisbloemolie van De Groene Os ook op de paardenstal bewaard kan worden.

Gebruik tijdens de dracht en lactatieperiode in overleg met de dierenarts of therapeut.

 

Bewaaradvies

Voor en na openen droog, donker en koel bewaren.

 

Teunisbloem (Oenothera) is een geslacht van zo'n 125 soorten eenjarige, tweejarige en vaste planten uit de teunisbloemfamilie (Onagraceae). De soorten komen van nature voor in Zuid- en Noord-Amerika, maar zijn ondertussen ingeburgerd in vele landen.

De botanische naam Oenothera betekent 'ezelsvanger', van het Oudgriekse 'oeno' = ezel en 'thera' = vangen, achtervolgen. Men gelooft dat de naam refereert aan de giftigheid van de plant die gebruikt kan worden om ezels en andere dieren te vangen. De Nederlandse naam teunisbloem is afgeleid van Sint Antonius van Padua, omdat de plant bloeit rond diens naamdag.  bron: wikipedia

 


Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Webwinkel Keur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »