Over voeding

"Als de doktoren geen voedingsdeskundigen worden, worden de voedingsdeskundigen van vandaag de doktoren van morgen" Thomas Edison (1847-1931)

Voor mensen dient gezonde voeding te voorzien in de dagelijkse behoefte aan water, vezels, vetten, suikers, eiwitten, vitaminen en mineralen voor het optimaal functioneren van het menselijk lichaam. Aangezien de mens een omnivoor is en derhalve zowel plantaardige als dierlijke voeding kan verteren ligt een voedingspatroon op basis van beide voor de hand.

Het Voedingscentrum in Nederland promoot de schijf van vijf met vijf regels. Er wordt dus geadviseerd om zo gevarieerd en vers mogelijk te eten, waardoor voedingsstoffen ruimschoots aanwezig zijn want het lichaam is in staat om alle noodzakelijke nutriënten er uit te halen wat het nodig heeft. Bent u de hele dag druk bezig met zware fysieke arbeid of juist niet, dan past u daar ook de hoeveelheid voeding op aan, maar niet de samenstelling van de voeding. Bij honden is dit niet anders. Een energieke (werk)hond heeft meer voeding nodig dan een oudere hond in ruste.

Goed voer is voer waar de hond het goed op doet.

Door te proberen of u nog een beter voer kunt vinden, en dit vervolgens aan uw hond geeft kunt u zien hoe uw hond het hier op doet. Misschien verandert de stugge vacht wel langzaam in een zachte, veerkrachtige vacht en verdwijnen de steeds terugkerende kleinere kwalen wel.

Of u nu vers of brokken voert of wellicht een combinatie hiervan, Ozzles Dogfood is van mening dat het altijd beter kan en daarom zullen we ook blijven zoeken naar de best mogelijke producten tegen betaalbare prijzen. Wij blijven dus met onze eigen honden ook steeds nieuwe en wellicht betere producten uittesten. In alle gevallen vertellen we u het eerlijke en heldere verhaal over de producten die we in het assortiment hebben.

Voor uitgebreide informatie over soorten voeding, of het nu kant-en-klaar vers vlees, BARF of hondenbrokken betreft verwijzen wij u naar de website van Ozzles Freshfood. Hier vindt u zeer uitgebreide informatie over hondenvoeding waarbij er ook dieper ingegaan wordt op de diverse voedingselementen, zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen, mineralen etc.

Heeft u vragen of behoefte aan een voedingsadvies dan kunt u altijd contact met ons opnemen, bij voorkeur via de contactpagina.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »