Diarree en spijsverteringsproblemen bij honden

Diarree en spijsverteringsproblemen bij honden

Iedere hondenbezitter kent de vervelende gevolgen als zijn hond problemen heeft met zijn maag of darmen. Dunne ontlasting, diarree, borrelende maag, braken, regelmatig overgeven etcetera kunnen er voor zorgen dat de hond zich erg ziek gaat voelen. Iedereen wil toch graag dat zijn hond gezond is en lekker in zijn vel zit. Dus je gaat ook niet elke keer als je hond diarree heeft naar de dierenarts want je hoopt dat het wel weer snel over zal zijn. Ozzles Dogfood heeft verschillende producten op natuurlijke basis die in iedere 'hondenapotheek' thuis horen waarmee de klachten meestal binnen enkele dagen weer over zijn. Lees daarom gauw verder!

Oorzaken van diarree bij honden 

We spreken van diarree als de ontlasting van de hond te dun of heel waterig is. Normale ontlasting moet compact en stevig zijn omdat het vocht normaliter onttrokken wordt. Des te beter de voeding is die de hond krijgt des te minder ontlasting de hond produceert. Dit is eenvoudig te verklaren want hoe beter de kwaliteit van de voedingstoffen in het voer, des te beter deze door het lichaam worden omgezet, en des te minder ontlasting (afval) er overblijft. 

  • Wisseling van voer bij eenzijdige voeding 
  • Slecht werkende darmflora 
  • Parasieten, wormen of virussen
  • Overgevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen 
  • Iets verkeerds gegeten
  • Gebruik van medicatie 

 

De darmflora is de basis voor een goede gezondheid! 

Als men het over darmflora heeft dan bedoeld men alle micro-organismen samen die in het maag-darmstelsel leven. Feitelijk is de naam 'flora' niet correct omdat dit slaat op planten en in het maag-darmkanaal gaat het om bacterien.  De darmflora speelt een belangrijke rol in het spijsverteringsproces. Het zorgt ervoor dat voedsel wordt afgebroken en opgenomen wordt in het lichaam. 

Goede weerstand is belangrijk! 

Er zijn diverse natuurlijke producten die er voor kunnen zorgen dat de weerstand van de hond of kat verhoogd wordt. Uiteraard is goede voeding van essentieel belang voor een optimale weerstand. Zoals wellicht bekend is verse vlees voeding rijk aan bacterieen en enzymen. Dit in tegenstelling tot hondenbrokken welke feitelijk 'dode' voeding is door het verhittingsproces. Enkele dagen per week verse vlees voeding geven naast de brokken kan al een positieve werking hebben op de darmflora, die indirect zorgt voor een verberde weerstand.  

Natuurlijke producten voor een betere weerstand 

Verse voeding: 
- Verse runderpens, lamspens en boekmaag bevatten heel veel bacterien en enzymen die een positeve werking hebben in de darmen en zorgen voor een optimale spijsvertering.

Probiotica & prebiotica: 
Het woord probiotica zegt het al, het betekend letterlijk 'voor het leven' en zijn micro-organismen die gezondheidsbevordend werken. Anti-biotica is het tegenoverstelde en is bedoeld om bacterien te doden, dus ook de goede helaas.....
Prebiotica kan dienen als voeding en groei versneller voor de goede bacterien in het lichaam.  

Ozzles Dogfood heeft o.a. de volgende probiotica en prebiotica producten in het assortiment 
- Puur Probiotica en Puur Psyllium Husk,  Sana ProbioticaPlantago Ovata  of Yogu Lattobacilli

Psyllium Husk heeft een positieve werking bij darmproblemenPsyllium Husk is een veelzijdig product afkomstig van de Plantago ovata. Het zijn de vliesjes van vlozaad en heeft een dubbele werking dus niet alleen bij diarree maar ook bij te dikke ontlasting! 

Natuurlijke kruiden en supplementen: 
Met natuurlijke supplementen kunnen we heel goed de darmhygiene bevorderen, omdat er vanuit de natuur zoveel verschillende stoffen aanwezig zijn die een positieve werking hebben op de spijsvertering. 

- Sanafor Veendrenkstof is zo'n product! Het lijkt een beetje op zwarte, lobbbige modder. Het is breed inzetbaar en werkt heel goed voor een optimale maag-darmwerking. Veendrenkstof is een bodemproduct vol met organische substanties die het immuunsysteem ondersteunen.
- Puur Darm is een vloeibaar kruidenpreparaat en werkt heel snel. Toediening bij voorkeur tussen de maaltijden door, zodat het optimaal in het lichaam kan worden opgenomen. 
- Puur Spijsvertering is een supplement in poedervorm en bevat o.a. Psyllium Husk, MSM en bentonite.  
Zoals je ziet zijn er voldoende natuurlijke middelen om darmklachten en spijsverteringsproblemen aan te pakken. 
In onze rubriek Gezondheid bij Spijsvertering staan alle producten vermeld inclusief uitgebreide product beschrijvingen. 

Wij adviseren om adequaat te kunnen behandelen bij diarree, dunne ontlasting of andere problemen met de spijsvertering een aantal producten in de honden apotheek thuis aan te houden, zodat je altijd direct kunt beginnen met behandelen. Het kan jou en je hond een hoop ongemak besparen! 

Heb je hier vragen over dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht! 


  

Webwinkel Keur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »