Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

In het voorjaar wisselen honden van wintervacht naar zomervacht, en hebben soms last van pollen en stuifmeel en ontwikkelen daardoor allergische klachten of krijgen last van de luchtwegen. Er zijn hiervoor echter prima producten die uw hond kunnen helpen. In dit artikel leest u hier meer over!

Voorjaarskriebels en andere voorjaarsongemakken;

De lente is in aantocht! Officieel begint de lente op 21 maart en eindigt op 21 juni. Tijdens de lente worden de bomen veel groener en gaan veel planten bloeien; geleidelijk wordt het warmer en wordt de kans op vorst kleiner.
Veel mensen kijken uit naar deze periode. We laten de winter achter ons en verheugen ons op de voorjaarszon en de langere dagen. De lente is echter niet voor iedereen even aangenaam. Veel mensen hebben een allergie voor stuifmeel (pollen) welke veelvuldig aanwezig zijn in het voorjaar, in de volksmond 'hooikoorts' genoemd.
Echter onze trouwe viervoeters kunnen ook moeite hebben met de wisseling van winter naar voorjaar. Dit kan zich uiten in voorjaarsklachten zoals het wisselen van winterkleed naar zomervacht, andere krijgen last van de pollen in de lucht.


Met diverse producten op natuurlijke basis kunt u uw hond hierin ondersteunen.


Drainage kuur:

Drainage, ontgiften, ontslakken of detoxen (detoxificatie) is in de natuurgeneeskunde een gangbare term voor het intern reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen.
Alhoewel het lichaam beschikt over een zelfgenezend vermogen en het vermogen om zich te ontdoen van gif- en afvalstoffen door de lever en de nieren, kan dit versneld en ondersteund worden door ontgiftingskuren.
PUUR Drainage is een product die hier goed voor ingezet kan worden.


Omega 3-6-9:

Deze plantaardige olie is een smakelijke en gezonde aanvulling op de voeding voor uw hond.
Het is een mengsel van koudgeperste oliën zoals lijnzaadolie, pompoenpitolie, olijfolie, teunisbloemolie, tarwekiemolie, die rijk zijn aan de vetzuren omega 3, 6 en 9. Omega 3 en 6 zijn ‘essentieel’, dat betekent dat dieren deze vetzuren niet zelf aan kunnen maken.
Essentiële vetzuren zijn betrokken bij diverse belangrijke functies in het lichaam en kan o.a. een positieve bijdrage leveren bij verharing tijdens de seizoenswisselingen. Ozzlesdogfood heeft omega 3-6-9 olie van o.a. De Groene Os, PUUR en Primeval in haar assortiment. 


Pollenallergie;

In de lente kunnen dieren naast problemen met de huid ook last krijgen van de pollen in
de lucht. Gevoelige luchtwegen, hoofdschudden en uitscheiding uit de ogen zijn hiervan symptomen. Hiertoe kan men Scutellaria Tinctuur inzetten van de Groene Os. Scutellaria baicalensis is een soort uit Scutellaria baicalensis het geslacht glidkruid (scutellaria). Het is een plant uit de lipbloemenfamilie en is een echt voorjaarskruid. Het werkt snel en zorgt ervoor dat het lichaam minder heftig reageert op een prikkel van buitenaf. De resultaten bij lentekriebels en pollen in de lucht zijn veelbelovend!
Uit de PUUR serie is er PUUR Pollen beschikbaar. Het bevat o.a. verdunde extracten van grassen en stuifmeel van onder andere acacia, berk, beuk, bijvoet, doddegras, eik, Engels raaigras, es, ganzenvoet, gerst, guldenroede, haver, hazelaar, hop, iep, linde, maïs, madeliefje, olijfboom etc.
Het kan ingezet worden bij kriebel, rode ogen en niezen door stuifmeel. PUUR Pollen geeft pollen minder kans, heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen en helpt bij een gevoelige huid en ondersteunt het herstellend vermogen.

Webwinkel Keur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »