Vlooien en teken op natuurlijke manier voorkomen

Vlooien en teken op natuurlijke manier voorkomen

Honden en katten kunnen veel last hebben van vlooien, teken en andere insecten. Ozzles Dogfood heeft echter uitstekende middelen op natuurlijke basis om vlooien en teken te bestrijden en ter voorkoming dat ze je hond of kat besmetten. Van de chemische middelen kunnen sommige honden huid- of andere irritaties krijgen en dan is natuurlijke bestrijding en preventie een beter alternatief voor de gezondheid van hond of kat!

Vlooien en teken bestrijden en voorkomen bij hond of kat  

Met name vlooien en teken kunnen veel overlast veroorzaken bij honden en katten. Ook andere insecten zoals muggen en zandvliegen kunnen vervelend zijn voor je hond. Ze veroorzaken irritaties, jeuk en kunnen ziektes overbrengen. 
 

Check je huisdier! 

Controleer je hond of kat dus regelmatig als hij buiten is geweest. Teken leven in hoog gras, struiken en in de bossen. Teken zijn een soort kleine spinnetjes die zich volzuigen met bloed van hun slachtoffer. In ons blog over teken lees je er meer over. Klik HIER voor de link naar het betreffende nieuwsartikel in ons blog. 

Vlooien zijn bloedparasieten en leven van het bloed van gewervelde dieren, maar sommige soorten kunnen ook bij mensen en andere huisdieren, zoals vogels voorkomen. Vlooien leven van bloed van warmbloedige dieren, die de gastheer wordt genoemd. Ze leven dus niet zoals teken continue op de gastheer maar ze komen er alleen om bloed te zuigen. 

In Nederland is de zogenaamde kattenvlo de meest voorkomende vlooiensoort. De mensenvlo en hondenvlo wordt in West-Europa zelden aangetroffen. 

De levenscyclus van de vlo

De levenscyclus van een vlo

Vlooien zijn insecten die een volledige gedaantewisseling ondergaan. Ze beginnen als eitje waarna er larve, dus een soort wormpje uitkruipt. Deze larven vervellen twee maal en verpoppen dan. Verpoppen van een larve betekend dat deze in een soort cocon, een harde huid verandert. Binnenin transformeert de larve zicht tot het volwassen stadium, zoals we de vlo het beste kennen. Het hele proces begint opnieuw nadat de vlo zich heeft voortgeplant. 


Behandelen en voorkomen van vlooien en teken 

Er zijn heel veel middelen om vlooien, teken en andere insecten bij honden en katten te bestrijden en te voorkomen. Veel van deze producten zijn echter op chemische basis en kunnen allerlei irritatie problemen bij je hond of kat veroorzaken. 

Ozzles Dogfood staat voor Natuurlijk Gezond Hondenvoer en dus uiteraard ook voor de natuurlijke aanpak van het bestrijden en voorkomen van vlooien, teken, insecten en parasieten.  

Er zijn bij Ozzlesdogfood verschillende producten verkrijgbaar die als basis natuurlijke grondstoffen bevatten met de eigenschappen dat ze vlooien, teken, insecten en parasieten het leven zuur maken, waardoor de hond of kat minder aantrekkelijk wordt voor ze. 

Natuurlijke producten tegen vlooien, teken, insecten en parasieten 

We onderscheiden een 5-tal verschillende anti-insecten producten bij Ozzles Dogfood. 
  • Halsbanden van Menforsan 
  • Pipet (spot-on) van Menforsan 
  • Shampoo  van Menforsan en Carnis 
  • Spray van Menforsan & Kivo Petcare
  • Olie van Kivo Petcare
  • Tabletten en capsules van Sana, Canis Purus en PUUR  

Vlooien en tekenband voor kat en hond op natuurlijke basis 

De Spaanse firma Menforsan is al ruim 40 jaar gespecialiseerd in natuurlijke dierverzorging en produceert de Menforsan producten uitsluitend met natuurlijke grondstoffen.  De vlooienband voor hond en kat hebben een one-size-fits-all sluiting, dus passen op elke hond of kat en zijn makkelijk verstelbaar. De essence van citronella en eucalyptus heeft een werking van ongeveer 90 dagen. Als je hond gaat zwemmen, kan je beter de band even afdoen en later weer omdoen om de werking niet te verminderen. De Menforsan anti-vlooien en tekenband zijn ook geschikt voor pups, dragende teven en honden met een allergie tegen regulier kunstmatige vlooienbanden. Er zijn van Menforsan nu ook reflecterende anti-vlo en tekenbanden te krijgen. Dit biedt extra veiligheid in het donker omdat deze banden reflecteren als er licht op schijnt. 

Spot-on pipet natuurlijke bescherming via druppeltjes in de nek 

De anti-vlo en teek pipetjes van Menforsan zijn vooral erg handig als je niet je hond of kat de hele dag een halsband om wilt laten dragen. De pipetten bevatten allerlei natuurlijke afweerstoffen waar vlooien, teken en insecten een hekel aan hebben.
De werking van de pipetjes is ongeveer 30 dagen. Je kan ze eenvoudig in de nek druppelen. Ze zijn ook voor pups te gebruiken.  De werking gaat verloren indien je in het water gaat met je hond, dus dan zal je een nieuwe pipet moeten gebruiken.  
 

Shampoo om vlooien te verwijderen  

Wanneer je hond of kat al onder de vlooien zit, kun je deze het beste even goed wassen met een natuurlijke shampoo waarmee de huid en vacht niet wordt aangetast maar waarbij wel tegelijk een actieve bescherming vormt waardoor vlooien, teken en andere insecten zich niet meer thuis voelen op de vacht van je hond of kat.  De zuurtegraad (PH-waarde) van de shampoos is aangepast aan de huid van de hond en zal dus geen irritaties geven. We hebben Menforsan shampoo's met citronella extract of met NEEM-extract. Van Carnis heeft Ozzles Dogfood ook een anti-jeuk shampoo die te gebruiken is als je hond of kat last heeft van jeuk, om wat voor reden dan ook. 

Spray ter bestrijding en preventie tegen ongedierte 

Ozzles Dogfood heeft een aantal verschillende sprays in het assortiment die gebruikt kunnen worden als je hond of kat al een besmetting met vlooien heeft opgelopen. Met de anti-vlo en teken sprays kan je je dier behandelen. Er is een spray voor de hond maar ook voor de kat. De vlooien zullen verdwijnen en niet snel terug komen indien je de behandeling dagelijks herhaalt indien er sprake is van een besmetting. Gebruik je de spray ter preventie dan kun je het beste je hond of kat 2 -3 x per week preventief behandelen. 

Mand en omgeving ook behandelen tegen eitjes van vlooien! 

Maar een klein deel van de vlooien zitten op je hond of kat. De eitjes, larven en cocons zitten in de omgeving van je huisdier. Als je dus je hond of kat behandelt tegen vlooien dan moet je zeker de omgeving van je hond of kat niet vergeten. Denk daarbij bijv. aan de vaste ligplaatsen, zoals de mand of de bank, bench en kleedjes. Ook tussen naden, kieren en spleten in huis kunnen de eitjes, larven of coconnetjes zitten.  Dus goed stofzuigen en reinigen en vervolgens goed behandelen met een van de hierboven genoemde sprays kan zeker helpen! 

Natuurlijke afweer door supplementen in voeding

Je kunt ook je hond dagelijks een supplement geven door zijn voeding waardoor het milieu in het lichaam van je huisdier zo onaantrekkelijk wordt dat vlooien en teken en parasieten het geen aangename plek Knoflook kan ook helpen tegen vlooien en tekenvinden om te verblijven. Knoflook bevat o.a. allicine welke in het bloed wordt opgenomen. Deze stof heeft o.a. een anti parasitair (anti-vlo, teek, mijt en worm) en antivirale (virus remmend) werking en kan hierdoor ter ondersteuning gebruikt worden als vlooien- en ontworming middel bij hond en kat.
Knoflook is bij ons verkrijgbaar in tabletjes, maar ook verwerkt in snoepjes, poeder en vloeibare variant.  

Puur Parasiet balans bevat allerlei kruiden en specerijen en zorgt voor een onaantrekkelijk milieu in de darmen. 

  

Ozzles Dogfood biedt bescherming voor je hond of kat op natuurlijke manier! 

 

Webwinkel Keur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »