Bio-Ron Biologische groenten Bokashi voor vleeseters zoals honden
Biologische groenten Bokashi voor vleeseters zoals honden €28,50

Biologische groenten Bokashi voor vleeseters zoals honden

€28,50
Niet op voorraad
 • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis!
 • Ontstaan uit jarenlange ervaring!
 • Echte winkel in Biddinghuizen!
 • Maandelijkse diepvries levering door heel NL!
Informatie

Bio-Ron Biologische groenten bokashi | Graanvrij

Verkrijgbaar in 750 gram & 1500 gram 

Bokashi is het Japanse woord voor organisch materiaal wat door mens- en diervriendelijke micro-organismen is gefermenteerd. In dit geval bedoeld als aanvullende voeding voor vleeseters. Bokashi draagt bij aan een goede spijsvertering, stabiele inwendige microbiële balans en goede voedingsopname.  

Fermentatie is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken. Voorbeelden van zulke producten zijn yoghurt, bier en zuurkool. Bij fermentatie zorgen bacteriën, schimmels of gisten voor het omzetten van stoffen in een product, waardoor de zuurgraad, smaak, geur of uiterlijk verandert.

Samenstelling: 

Wortel, topinambur (aardpeer), brandnetel, zonnebloempitten, rozenbottel, luzerne, kummel, tijm, EM micro-organismen, melasse, (alles van gecontroleerde biologische teelt) en zeezout

Gebruik:

 • Tot 10 kg 1-2 theelepels per dag 
 • Vanaf 10 kg 3-4 theelepels per dag

 

De 1e week met een aangepaste, halve dosering beginnen, daarna langzaam opbouwen tot de genoemde dosering. 

Als kuur kan je enige weken een dubbele dosering geven, daarna kan je het in genoemde dosering voortzetten.  

 

Voordelen van Bio Bokashi

 • veilig voor elke vleeseter en voor elk ras, voor jong en oud, lacterende of drachtige dieren, zieke of allergische honden
 • door geïntegreerde micro-organismen in de vezels werkt het diep door
 • honden die granen niet verdragen, hebben geen problemen met de gefermenteerde granen in Bokashi 
 • herstel van de darmflora bij slechte of onregelmatige ontlasting
 • te gebruiken bij modder eten, coprografie oftewel ontlasting eten omdat het waardevolle voedingsstoffen toevoegt 
 • er kan minder voeding gegeven worden bij dagelijks gebruik van Bokashi. Ongeveer 10% minder bij vleesvoeding en zelfs nog meer bij brokvoeding 
 • een aanzienlijke verbetering van de conditie van de vacht, meer glans, stevigheid, vollere vacht 
 • minder ontlasting 
 • betere weerstand van de darmen, dus minder kans op ziektes 
 • gemakkelijk te doseren en aan te passen aan het individuele dier 
 • vette huid en de minder typische hondengeur, omdat de talgklieren minder afvalstoffen afscheiden 
 • heeft herstellend vermogen na ziekte, operatie, gebruik van anti-biotica en/of ontworming. Biologische Bokashi werkt feitelijk als een prebiotica voor de darmen en de maag, om deze weer snel in optimale conditie te brengen waardoor het herstel bevordert wordt. 
 • wordt door de meeste dieren graag gegeten
 • last but not least, het is een makkelijk en fijn product om mee te werken! 

 

"De darmen zijn de moeder van zowel de gezondheid als de ziekte"

 

Praktijk ervaringen

Na jarenlange ervaringen van gebruikers kunnen we concluderen dat regelmatige toediening van Bokashi aanzienlijke zichtbare resultaten oplevert. Het is wel van belang dat je altijd in gedachten houdt dat elk dier anders, zoals ook geen enkel mens gelijk is. Er bestaat dus niet zoiets als een exacte dosering. Dus begin altijd voorzichtig en bouw het langzaam op. Kijk dus goed naar je hond, hoe deze erop reageert. Check vooral de ontlasting! Hier haal je veel informatie uit. Een goede ontlasting moet compact en stevig zijn. 

Bij honden waarvan de darmflora ernstig verstoord is, kunnen de klachten in eerste instantie toenemen. Doseer dan minder maar blijf wel volhouden. Bij zowel gezonde, jonge, oude en zieke dieren ontmoeten we alleen maar enthousiaste en tevreden gebruikers.  Dat zegt genoeg lijkt ons!! 

De symbiose van Bio Bokashi met Veendrenkstof is bijzonder!

De werking van beide producten vertaald zich in een 1 + 1 = 3 combinatie, wat zoveel inhoudt dat beide producten elkaar enorm versterken en dus er nog meer gezondheidsvoordelen te behalen zijn! 

Lees hier meer over veendrenkstof! 

Belangrijk! 

Bokashi is een vers en vitaal product. Het wordt met de grootste zorg bereid. Gebruik altijd een schone lepel om de bokashi te doseren. Bokashi kun je geven zolang het fris zurig ruikt. Wanneer deze geur weg is of als het onaangenaam ruikt kun je de bokashi beter niet meer als diervoeding supplement geven. Je kunt het dan wel als voeding aan je planten geven. 

Ook belangrijk om te weten! 

In het product Bio groenten bokashi worden geen granen gebruikt. Dat wil echter niet zeggen dat de andere variant waarin wel granen worden verwerkt niet geschikt zou zijn voor honden die granen slecht verdragen! 
Belangrijke noot !

De gebruikte granen die in bokashi's zijn verwerkt  worden namelijk enkele weken gefermenteerd door micro-organismen. Dat houdt in dat suikers / koolhydraten tijdens het fermentatieproces grotendeels omgezet worden in waardevolle voedingstoffen zoals o.a. natuurlijke antioxidanten 

Bewaren van Bokashi

Je kunt de bokashi het beste op een donkere en stabiel koele plaats bewaren.

 

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Webwinkel Keur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »