PUUR Natuurlijk houten kauwstaafje voor katten
Natuurlijk houten kauwstaafje voor katten €3,95 €4,99

Natuurlijk houten kauwstaafje voor katten

Sale
€4,99 €3,95
Nu 1 artikelen nog op voorraad
  • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis!
  • Ontstaan uit jarenlange ervaring!
  • Echte winkel in Biddinghuizen!
  • Maandelijkse diepvries levering door heel NL!
Informatie

Matatabi natuurlijke kauwstokjes voor katten. 

Als je een kat hebt die onrustig is, rusteloos of last heeft angst of stress, dan is wellicht de Matatabi kauwstokje een uitkomst! De natuurlijke kauwstaafjes zijn afkomstig uit Japan en China van een klimplant genaamd Actinidia Polygama.  Deze klimplant is afkomstig uit de kiwifamilie en groeit in de bergachtige delen van China & Japan. 

De plant bevat stoffen die zeer aantrekkelijk zijn voor katachtigen. De alkaloïden Actinicine en Matatabi lacton bezitten een chloroform en alcoholachtige werking die er voor zorgt dat de zenuwprikkeling in de hersenen beïnvloedt wordt. 

Om deze reden is het tevens interessant als een sedatie middel voor leeuwen etc. in dierentuinen. In Okinawa is Matatabi gebruikt om wilde katten te kunnen vangen. Men zegt dat honden soms ook interesse hebben. De (rustige) poes en het kitten zouden minder interesse hebben. Het zou wellicht iets te maken kunnen hebben met seksuele opwinding.

Het geeft rust & afleiding bij katten met angst of stress

De kat krijgt met PUUR Matatabi afleiding en rust, hetgeen voor binnenshuis gehouden katten of katten die veel stressvolle omstandigheden meemaken gunstig kan zijn (tentoonstelling, asiel, reizen, dierenarts, etc.).

Katten die last hebben van irritatie, frustratie en lusteloosheid kunnen baat hebben bij PUUR Matatabi.

Katten spelen met het stokje, ze kauwen erop en als het voor een groot deel “op” is wordt het aan stukken gebeten. Ook ziet men dat de kat gaat rollen en wrijven op plaatsen waar het stokje of restanten ervan gelegen hebben. Na het spelen is de kat rustiger, de pupil verkleint en wordt er vaak ongeveer een half uur geslapen. Indien de bast van het stokje wordt verwijderd, is het effect groter.

Bekijk hier het filmpje op YouTube 

Gebruik: niet vaker dan 2-3x per week geven omdat dan gewenning kan optreden. Er zijn geen contra-indicaties bekend, dus het kan gegeven worden in combinatie met medicatie of andere natuurlijke gezondheidsproducten. Bij problemen uiteraard altijd je dierenarts raadplegen! 

Bewaren: niet luchtdicht afgesloten bewaren! 

 

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Webwinkel Keur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »