PUUR PUUR Cranberry
PUUR Cranberry €22,95

PUUR Cranberry

€22,95
Nu 4 artikelen nog op voorraad
  • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis!
  • Ontstaan uit jarenlange ervaring!
  • Echte winkel in Biddinghuizen!
  • Maandelijkse diepvries levering door heel NL!
Informatie

PUUR Cranberry bij blaas of urine problemen | 90 capsules

Geschikt voor: Kat, Hond, Mens 


Samenstelling:  
(per capsule) 275 mg Cranberry extract 25:1 en 27,5 mg Vitamine C (als L-Ascorbinezuur). Microkristallijne cellulose en Siliciumdioxide.

Indicatie(s):
Voor een gezonde blaas. Voor gezonde urinewegen.


Eigenschappen per ingrediënt:

» Cranberry (Grote Veenbes) is een zeer zure bes. Lang werd aangenomen dat het de zuurtegraad van deze bes was die een ongunstig milieu voor bacteriën creëerde in de blaas. Uit onderzoek is echter gebleken dat deze werking op een ander mechanisme berust. Het zijn vooral de rode kleurstoffen, proanthocyanidinen, uit cranberry's die de aanhechting de bacteriën aan de blaaswand verhinderen. Hierdoor krijgen bacteriën niet de kans om zich te vermenigvuldigen: ze worden uitgeplast voordat ze problemen kunnen veroorzaken. De mate van concentratie is bij Cranberry van groot belang. Veel supplementen op basis van cranberry bevatten wel iets van de bes, maar niet voldoende om een krachtig effect te hebben. Hierom is in Cranberry compleet gekozen voor 1: 25, wat inhoudt dat er uit 25 kg cranberry één kilo extract is verkregen, dit is zeer geconcentreerd.
» Vitamine C (als L-Ascorbinezuur) maakt de urine zuurder en het milieu voor bacteriën in de blaas nog onaantrekkelijker.


Dosering en toepassing:

Tenzij dierenarts of therapeut anders voorschrijft.
De optimale dosering 1 x daags:
Hond: 1 - 3 capsules
Kat: 1 capsule

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen.
Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.
 

Toediening:
Kan over het voer gegeven worden. De capsules kunnen geopend worden om zo goed gemengd te worden met het voer.
Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. De capsules kunnen ook in iets lekkers, bijvoorbeeld kaas of worst gegeven worden.
Indien de hond het product niet lekker vindt, kan het poeder door wat vlees of yoghurt worden gegeven. Bij katten kan het door wat vlees gegeven worden.
Indien het dier het niet lekker vindt PUUR Cranberry compleet met een heel klein beetje door het voer mengen en vervolgens de dosering opbouwen.


Adviezen voor gebruik:

Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit. Zorg voor voldoende vers drinkwater voor. Voor een gezonde blaas voor hond en kat. Bij de hond is de meest voorkomende oorzaak van een ongezonde blaas een bacteriële infectie: bacteriën dringen via de plasbuis de blaas binnen en vermenigvuldigen zich daar. Bij een ongezonde blaas. Vaak kost urineren veel moeite en zijn het hele kleine plasjes. De urine kan troebel zijn en er kan ook bloed inzitten. Soms doet plassen zichtbaar pijn. Om te voorkomen dat een blaasontsteking de kans krijgt zich uit te breiden naar de nieren, wordt meestal antibiotica ingezet. Blaasontstekingen hebben echter de neiging om vaker terug te komen. Het herhaaldelijk inzetten van antibioticakuren is om meerdere redenen, waarvan antibioticaresistentie er één is, niet aan te raden.


Behandelingsduur:

In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven in een onderhoudsdosering. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.


Bewaren:

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.


Synergie en combinaties met andere producten:

Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.


Contra-indicaties:

Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.


Bijwerkingen:

Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Inhoud: 90 capsules
Verpakking: Pot


Toelichting:

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.


Vraag:
Waarom zit Cranberry compleet in capsules?
Antwoord: cranberry-extract is erg hygroscopisch, wat inhoudt dat het waterdamp uit de lucht onttrekt en hierdoor snel gaat klonteren. In capsulevorm heeft het extract hier minder last van. Het klonteren doet overigens niets af aan de werkzaamheid van het product.


Vraag:
Waarom zit Cranberry compleet in gekleurde capsules?
Antwoord: buiten invloed van licht kan het cranberrypoeder lange bewaard blijven.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Webwinkel Keur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »