PUUR PUUR Jeuk / PUUR Derma
PUUR Jeuk / PUUR Derma €18,95

PUUR Jeuk / PUUR Derma

€18,95
Nu 2 artikelen nog op voorraad
  • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis!
  • Ontstaan uit jarenlange ervaring!
  • Echte winkel in Biddinghuizen!
  • Maandelijkse diepvries levering door heel NL!
  • 1-2 dagen
Informatie

PUUR Jeuk / PUUR Derma 

Geschikt voor: Kat, Hond, 


Samenstelling: 

Extract van Echte guldenroede (Solidago virgaurea), verdunde extracten van Aloe vera,  Boekweit (Fagopyrum esculentum),  Echte guldenroede (Solidago virgaurea), Grote brandnetel (Urtica dioica), Grote klis (Arctium lappa) en Moerasrozemarijn (Ledum palustre). Alcohol 20% v/v.

Indicatie(s): 
Voor de gevoelige huid. Bij kriebels, bij verergering door warmte of in warme perioden. Voor de afvoer van afvalstoffen.

Eigenschappen per ingrediënt: 
»Aloë vera voor het goed functioneren van de darmen en ondersteuning van het afweersysteem. Orale toediening van dit extract is onder andere effectief voor een goede conditie van de huid. Aloe vera heeft anti-oxidatieve eigenschappen. Voor de afvoer van afvalstoffen, detox. 
»Boekweit (Fagopyrum esculentum) ondersteunt een goede conditie van de huid. 
»Echte guldenroede (Solidago virgaurea) stimuleert de nierfunctie en heeft daardoor een bloedreinigend effect. 
»Grote brandnetel (Urtica dioica) zuivert de huid en werkt bloedzuiverend, verhoogt de vitaliteit en verhoogt de weerstand. Urtica bevordert de spijsvertering en de nierfunctie. 
»Grote klis (Arctium lappa) ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.
»Moerasrozemarijn (Ledum palustre) ondersteunt bij een gevoelige (kriebelende) huid. 

Dosering en toepassing: 
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.
De optimale dosering is 1 - 2 x daags: 
Hond 10 - 15 druppels
Kat 5 - 10 druppels
20 druppels is circa 1 ml. 

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven. 

Toediening:
Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. 
Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt. 

Adviezen voor gebruik:
Zorg altijd voor voeding van goede kwaliteit. Bij kriebel door ongedierte moet er gezorgd worden voor een adequate vlooienbestrijding. Dit kan op een natuurlijke wijze met de ESPREE Knock Outdoor Spray. 

De meeste vormen van huidjeuk bij hond en kat worden veroorzaakt door een samenloop van omstandigheden: een abnormaal verloop van de vachtwisseling, vlooien, ongeschikt klimaat (bijvoorbeeld een te warme of te droge behuizing), onvoldoende afleiding en beweging (stress) , onvoldoende regelmaat of verkeerde voeding. 

Ter ondersteuning van de behandeling: zorg voor een goede vachtverzorging en wees alert op parasieten als vlooien en wormen. 

Behandelingsduur: 
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. 
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. 

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is. 

Bewaren: 
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje. 

Synergie en combinaties met andere producten:
PUUR Jeuk kan zonder problemen gecombineerd worden met reguliere medicatie. Bij overgevoeligheid voor vlooien en (huisstof)mijt wordt PUUR Huid geadviseerd. Geef PUUR Jeuk in combinatie met PUUR Pollen bij kriebel in het pollen/stuifmeel-seizoen. In het geval van voedsel-overgevoeligheid kan de behandeling worden aangevuld met probiotica. Om de conditie van de huid te verbeteren kunnen geconcentreerde en hoogwaardige Omega-3 vetzuren (Doils, PUUR) worden gegeven. 

Contra-indicaties: 
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. 

Bijwerkingen: 
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen. 

Inhoud:   50 ml 
Verpakking:  Druppelflacon

Toelichting: 
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Webwinkel Keur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »