PUUR PUUR Osteo
PUUR Osteo €18,95

PUUR Osteo

€18,95
Nu 1 artikelen nog op voorraad
  • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis!
  • Ontstaan uit jarenlange ervaring!
  • Echte winkel in Biddinghuizen!
  • Maandelijkse diepvries levering door heel NL!
Informatie

PUUR Osteo voor soepele gewrichten en botten 

Goed voor de botten en gewrichten. Voor een soepele beweging

 

Geschikt voor: Kat, Hond


Samenstelling:
 
Verdunde extracten van Gewone smeerwortel (Symphytum officinale) en Valkruid (Arnica montana). Verdunning van Silicea (Acidum silicicum). Alcohol 20% v/v.

Indicatie(s): 
Goed voor de botten en gewrichten. Voor een soepele beweging.

Eigenschappen per ingrediënt: 
»Gewone smeerwortel (Symphytum officinale) is goed voor beenvlies, peesweefsel- en gewrichts(kapsels). Het stimuleert een goede botaanmaak. 
»Valkruid (Arnica montana) zorgt voor een soepele beweging. Het zorgt voor het herstel van spieren en pezen. 
»Silicea (Acidum silicicum) is de bouwsteen van steun- en bindweefsel en bevindt zich in de huid, bindweefsel en kraakbeen. Het is goed voor botten en bindweefsel.

Dosering en toepassing: 
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.
De optimale dosering is 1 - 2 x daags: 
- Paard 20 - 30 druppels
- Hond 10 - 15 druppels 
- Kat 5 - 10 druppels 

20 druppels is circa 1 ml. 

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven. 

Toediening 
Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. 

Indien het dier dit product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. 

Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt. 

Adviezen voor gebruik 
Kijk goed naar de reactie van het dier. Geef de nodige rust, maar zorg ook voor beweging. Bij pijn bij het bewegen is het verstandig om regelmatig korte stukjes met het dier te gaan wandelen. Met name rechtlijnige bewegingen zijn goed om de gewrichten soepel te houden. Abrupt stoppen en draaien, zoals bijvoorbeeld spelen met andere honden moet worden voorkomen. Dit vormt een te grote belasting voor de spieren, pezen en gewrichten.

Behandelingsduur 
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. 

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. 

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaren 
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Synergie en combinaties met andere producten 
PUUR Osteo kan zonder problemen gecombineerd worden met reguliere medicatie. In combinatie met geconcentreerde Omega-3 vetzuren (Doils) kan de werking worden versterkt. Combineer PUUR Osteo met PUUR Plus voor extra verlichting. Voor soepele gewrichten wordt PUUR Glucosamine compleet of Joint comp van Phytonics geadviseerd. Voor een soepele rug combineer met PUUR Spondy.

Contra-indicaties 
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. 

Bijwerkingen 
Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Inhoud: 50 ml 
Verpakking: Druppelflacon
Producent: NML health, Weesp

Toelichting: Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Webwinkel Keur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »