PUUR Psyllium Husk prebiotische vezels voor een gezonde darmwerking
Psyllium Husk prebiotische vezels voor een gezonde darmwerking €18,95

Psyllium Husk prebiotische vezels voor een gezonde darmwerking

€18,95
Nu 4 artikelen nog op voorraad
  • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis!
  • Ontstaan uit jarenlange ervaring!
  • Echte winkel in Biddinghuizen!
  • Maandelijkse diepvries levering door heel NL!
Informatie

Psyllium Husk | voor een optimale darmwerking  

Geschikt voor:
hond, kat, paard & pony


Samenstelling:

Plantaginis ovatae oftewel de vliesjes van vlozaad.

Geef bij dunne ontlasting of diarree met weinig water en bij dikke ontlasting met veel water! 

Herkomst:
Vlozaad komt voor in het Middelandse Zee gebied en in Noord Afrika. Het plantje met de gele bloemetjes wordt niet groot, nl. zo'n 50 cm hoog. De naam vlozaad is afkomstig van de zwarte zaadjes die ontstaan in de gele bloempjes. De zwarte zaadjes lijken een beetje op een vlo, vandaar dat het vlozaad wordt genoemd. Psyllium is de Latijnse benaming voor de plant, afgeleid van het griekse 'psyllos' wat vlo betekent. 


Algemeen:

Dieren die last hebben van een wisselende ontlasting zijn geholpen met de vezels van Psyllium Husk. De postieve werking van de vezels op de darmflora zorgen ervoor dat de darmwand verzorgd wordt en dat de voedingsstoffen daarom goed kunnen worden opgenomen.


Eigenschappen:
Psyllium Husk bestaat uit vezels die tot twintig maal hun eigen gewicht aan vocht kunnen opnemen. Hierdoor wordt de darminhoud zachter en volumineuzer en verbetert de darmpassage.
Psyllium Husk kan echter ook bij te dunne ontlasting worden ingezet, omdat psyllium helpt deze dikker te maken. Daarnaast heeft het middel een milde darmreinigende werking. De vezels werken bovendien mee aan een verzadigd gevoel en een evenwichtige bloedsuiker spiegel. De psyllium vezels zijn geschikte voeding voor de aanwezige darmbacteriën waardoor deze zich kunnen vermenigvuldigen en waardoor de darmflora nog sterker wordt wat de gezondheid van het dier alleen maar bevordert! 

Psyllium Husk werkt ondersteunend voor probiotica! 


Dosering: 
1 - 2 x daags:

Hond > 25 kg   1,5 maatschep
Hond 10-25 kg    1 maatschep
Hond < 10 kg    0,5 maatschep
kat                  0,5 maatschep

1 maatschepje is ongeveer 2 gram.


Toediening:
 
Het kan eenvoudig over het voer worden gegeven, waarbij het het beste wat nat gemaakt kan worden zodat de hond of kat het er niet af kan blazen. Ook kan het vermengd worden met wat vocht en op iets lekkers worden gegeven. Als er verbetering optreedt kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is ongeveer de helft van de aangegeven dosering. In het begin mag er juist iets meer gegeven worden. Kijk altijd wel goed naar uw dier, hoe deze er op reageert! 

Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater!


Interacties en contra-indicaties:

Er zijn geen contra indicaties van dit middel bekend. Wel is het tegelijkertijd innemen van psylliumvezels met medicatie niet aan te raden, omdat psyllium de opname van medicijnen kan verminderen of vertragen. Ook is het belangrijk om er op te letten dat er bij koliek en ter bevordering van een goede darmwerking voldoende water gebruikt wordt bij inname van de vezels.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.
 


Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Webwinkel Keur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »