PUUR PUUR Resistentia / Weerstand
PUUR Resistentia / Weerstand €30,95

PUUR Resistentia / Weerstand

€30,95
Nu 1 artikelen nog op voorraad
  • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis!
  • Ontstaan uit jarenlange ervaring!
  • Echte winkel in Biddinghuizen!
  • Maandelijkse diepvries levering door heel NL!
Informatie

PUUR Weerstand | PUUR Resistentia 

Gezondheid is de balans tussen belasting en belastbaarheid. Een goede weerstand houdt deze balans in evenwicht en vormt de basis van een goede gezondheid.

 

‘Weerstand’ is de mate waarin het lichaam van een organisme in staat is om ziekteverwekkers te herkennen en uit te schakelen. Deze kunnen via de voeding, door de lucht of door contact met andere dieren het lichaam binnendringen. 

PUUR Weerstand is een samenstelling van Zink picolinaat, Ascorbine zuur, MSM, L-Lysine, Trigonella Foenigraecum, Plantago major, Echinacea purpurea en Pau d’arco. Dit middel kan in worden gezet bij acute problemen met de weerstand. Denk hierbij aan acute ontstekingen, allergische reacties of bacteriële- en virus-infecties. De kruiden, vitaminen, mineralen en aminozuren in Weerstand Compositum helpen allen de weerstand te verhogen. Zo zorgt de toegevoegde Plantago voor regeneratie van de lichaamscellen en gaat Echinacea infecties tegen.
Stimuleert het immuunsysteem. Versnelt het herstel na ziekte. Ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. Verhoogt de vitaliteit.

Geschikt voor: Kat, Hond

Samenstelling: 
(per 0,5 gram) heilzame planten: driekleurig viooltje, fenegriek, smalle weegbree, hokjespeul, lapacho en rode zonnehoed. 19,1 mg Zink (als L-Methionine). 92,6 mg L-Lysine HCl.

Indicatie(s): 
Stimuleert het immuunsysteem. Versnelt het herstel na ziekte. Ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. Verhoogt de vitaliteit.

Eigenschappen per ingrediënt: 
» Driekleurig viooltje (Viola tricolor) Farmacognosten beschrijven dat saponinen en flavonoïden de belangrijkste bestanddelen zijn. Viola tricolor werkt bloedzuiverend en wordt vaak gebruikt bij een gevoelige huid, maar ook voor soepele gewrichten en gezonde luchtwegen. 

»Fenegriek (Trigonella foenum-graecum) is rijk aan ijzer, fosfor en zwavel en bevordert de opname van ijzer in het bloed. Het stimuleert de spijsvertering en geeft een doelmatige ademhaling. 
»Smalle weegbree (Plantago lanceolata) bezit veel slijmstoffen, welke een verzachtende invloed hebben op de luchtwegen. 
»Hokjespeul (Astragalus) activeert het immuunsysteem. Wordt ingezet bij verlies aan vitaliteit. 
»Lapacho (Pau d’Arco) bevordert het natuurlijk afweersysteem. 
»Rode zonnehoed (Echinacea purperea) stimuleert het immuunsysteem en verhoogt de weerstand. Hierdoor zorgt Echinacea voor het behoud van gezonde cellen en weefsels. 
»Zink (als L-Methionine) helpt het afweersysteem van de lichaamscellen. 
»L-Lysine HCl verhoogt de weerstand van het lichaam. Lysine is van belang voor de aanmaak van collageen een belangrijk bestanddeel van pezen, banden, bloedvaten en huid. Dit aminozuur is van belang voor de synthese van carnitine en geeft meer energie. 

Dosering en toepassing: 

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.
De optimale dosering is 1 - 2 x daags: 

Hond > 25 kg   3 maatscheppen
Hond 10-25 kg 2 maatscheppen
Hond < 10 kg    1 maatschep
Kat                1 maatschep

1 maatschep bevat circa 0,5 gram. 

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven. 

Toediening 
Kan door het voer gegeven worden. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. 

Adviezen voor gebruik 
Zorg voor een gezonde leefomgeving, met voldoende frisse lucht, licht, beweging, contact met soortgenoten en gezonde voeding. 

Behandelingsduur 
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. 

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan worden overgegaan op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. 

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als daartoe aanleiding is. 

Bewaren 
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op de verpakking. 

Synergie en combinaties met andere producten 
PUUR Weerstand kan zonder problemen gecombineerd worden met reguliere medicatie. Bij een gevoelige huid in combinatie met geconcentreerde Omega-3 vetzuren (PUUR Omega-3) voor soepele celmembranen, zodat afvalstoffen de cel beter kunnen verlaten en voedingsstoffen de cel in kunnen. Voor een doelmatige ademhaling met PUUR Luchtwegen en PUUR Broncho. 

Contra-indicaties 
Gebruik tijdens de dracht en lactatieperiode wordt ontraden. Geef in die periodes een multivitamine preparaat van Phytonics of PUUR. 

Bijwerkingen 
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Toelichting: 
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Webwinkel Keur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »