PUUR PUUR Allergie / Cteno
PUUR Allergie / Cteno €18,95

PUUR Allergie / Cteno

€18,95
Nu 1 artikelen nog op voorraad
  • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis!
  • Ontstaan uit jarenlange ervaring!
  • Echte winkel in Biddinghuizen!
  • Maandelijkse diepvries levering door heel NL!
Informatie

PUUR Allergie / Cteno | 50 ML 

Geschikt voor: Kat, Hond, Paard, Pony
 
Samenstelling: 
Verdunde extracten van Apis mellifera, goudsbloem (Calendula officinalis), grote brandnetel (Urtica dioica) en zwarte bes (Ribes nigrum). Alcohol 34% v/v. 

Inwendig product ter verzorging en verzachting van de gevoelige huid bij o.a. insectenbeten of kriebels 

Indicatie(s): 
Voor huid en vacht, met name voor de staart en manen.
 
Eigenschappen per ingrediënt: 
» Apis mellifera werkt verzorgend en verzachtend op de huid bij insectenbeten.
» Goudsbloem (Calendula officinalis) ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. 
» Grote brandnetel (Urtica dioica) zuivert de huid. 
» Zwarte bes (Ribes nigrum) is goed voor de huid, wordt gegeven bij een droge en gevoelige huid.

Dosering en toepassing: 
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.
De optimale dosering is 1 - 2 x daags: 

Paard 20 - 30 druppels
Hond 10 - 15 druppels 
Kat 5 – 10 druppels 

20 druppels is circa 1 ml 

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven. 

Toediening:
Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. 

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. 

Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt. 

Adviezen voor gebruik: 
begin zo mogelijk vroeg in het seizoen (februari/maart) met het geven van de druppels. 

Behandelingsduur: 
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. 

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. 

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is. 

Bewaren: 
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje. 

Synergie en combinaties met andere producten: 
PUUR Allergie kan bij paarden goed gegeven worden in combinatie met PUUR Culico. Uitwendig kan de PUUR SME-lotion gebruikt worden, dit helpt bij een rode en gevoelige huid en ondersteunt het herstelvermogen van de huid. 

Phytonics Gluco balance zorgt voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel en helpt bij overgewicht. Dit in combinatie met uitgebalanceerde voeding en training, is goed voor de conditie van de gevoelige huid. 

Contra-indicaties: 
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. 

Bijwerkingen: 
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Inhoud: 50 ml 
Verpakking: Druppelflacon
Producent: NML health, Weesp

Toelichting: Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatief gebruik en vervangt niet het advies van een dierenarts.
 
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Webwinkel Keur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »