Sanavesta Sana-Souplesse voor soepele gewrichten, pezen, banden en spieren
Sana-Souplesse voor soepele gewrichten, pezen, banden en spieren €27,95

Sana-Souplesse voor soepele gewrichten, pezen, banden en spieren

€27,95
Nu 4 artikelen nog op voorraad
 • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis!
 • Ontstaan uit jarenlange ervaring!
 • Echte winkel in Biddinghuizen!
 • Maandelijkse diepvries levering door heel NL!
Informatie

Sana-Souplesse voor een soepele kat & hond 

Verkrijgbaar in 125 / 275 gram 

Sana-souplesse is een krachtig supplement ter ondersteuning van de spieren & gewrichten bij kat & hond zodat deze soepel en beweeglijk blijven. 

Bevat o.a. groenlipmossel, glucosamine, chondroïtine etc. 

 

Sana-souplesse is een krachtig supplement; 

 • om te zorgen voor ondersteuning van het bewegingsapparaat van kat & hond om deze soepel en bewegelijk te houden 
 • welke goed is voor o.a. de gewrichten, spieren, banden, pezen, kraakbeen, op peil houden van de gewrichtsvloeistoffen, kapsels en ligamenten (zijn banden die kraakbeen of botten met elkaar verbinden)
 • bevat antioxidanten, vitaminen en sporenelementen die de weerstand en de algehele gezondheid van je hond of kat bevorderen 
 • met een goede gewrichtsfunctie en zorgt voor de aanmaak van kraakbeen en het behoud van de elasticiteit van het kraakbeen 

Krachtig gewricht supplement welke curatief of preventief gegeven kan worden 

 

Voordelen van Sana-Souplesse; 

 • Dit supplement bevat een krachtige combinatie van werkzame bestanddelen, sporenelementen en vitaminen
 • Het bevat glucosamine, Methylsulfonylmethaan (MSM), chondroïtine (haaienkraakbeen), Nieuw-Zeelandse groenlipmossel, groene thee, rozenbottel, magnesium (fumaarzuur), hyaluronzuur (uit suikers bestaand natuurlijk molecuul, welke hydraterend werkt) en gedroogde blauwe bessen
 • bevat sporenelementen zoals zink, vitamine C en vitamine E
 • werkt in acute situaties maar kan ook langdurig (preventief) worden gegeven 
 • is in poedervorm eenvoudig toe te dienen en door het voer te mengen 

Werkzame bestanddelen in 1 gram Sana-Souplesse; 

 • MSM (Methylsulfonylmethaan)- 100mg
  Belangrijke organische zwavelverbinding voor onder andere de aanmaak van bindweefseleiwit collageen. Collageen is van belang voor de botten, kraakbeen en huid van de hond en kat. Deze zwavelverbinding ondersteunt ook de aanmaak van het eiwit keratine, van belang voor de huid, nagels en haar.

 

 • Glucosamine (HCL) - 75mg
  Is goed voor gewrichten en wordt gegeven om de gewrichten soepel te houden en ondersteunt de opbouw van het kraakbeen. In combinatie met chondroïtine stimuleert glucosamine de aanmaak van nieuw kraakbeen.
  Glucosamine en chondroïtine zijn aminozuren die tevens bijdragen aan de remming van kraakbeen beschadigende enzymen.

 

 • Chondroïtine (-sulfaat) - 75mg
  Chondroïtine stimuleert de productie van de bouwstenen nodig in het lichaam van de hond en kat die nodig zijn voor gezond kraakbeen. Dit zijn de proteoglycanen, glycosaminoglycanen en collageen in het kraakbeen.

 

 • Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel - 50mg
  De Nieuw-Zeelandse groenlipmossel is bekend als bron van glucosamine en chondroïtine. Groenlipmossel bevat onder andere vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten, antioxidanten enzymen en Omega-3 vetzuren EPA en DHA. Daarnaast bevat het ook furaanvetzuren en Omega-3-vetzuren zoals ALA, ETE (eicosatrieenzuur), SDA (stearidonzuur), DTA (docosatetraeenzuur) en ETA (eicosatetraeenzuur).
  Groenlipmossel draagt bij aan het soepel houden van spieren en gewrichten, het behoud van gezond kraakbeen, de smering van de gewrichten en de aanmaak van kraakbeen.

 

 • Magnesium (-fumaraat) - 50mg
  Ondersteunt bij het soepel houden van spieren. Daarnaast wordt Magnesium gegeven vanwege de mogelijk positieve invloed op het zenuwstelsel en het concentratievermogen.
  Magnesiumfumaraat is een organische verbinding die goed door het dierlijk lichaam kan worden opgenomen.
  Bij een magnesiumtekort kan het voorkomen dat honden en katten stramme en vermoeide spieren krijgen en lusteloos worden.

 

 • Rozenbottel (poeder) - 50mg
  Bevat veel vitamine C en sterkt daarmee het immuunsysteem van de hond. Rozenbottel ondersteunt daarnaast het transport van voedingsstoffen en vocht naar en in het kraakbeen. Zodoende ondersteunt rozenbottel de opbouw en herstel van kraakbeen. Rozenbottel bevordert  de aanmaak van collageen van het kraakbeen in de gewrichten. Daarnaast zou Rozenbottel ontstekingsremmende en pijn verlichtende kenmerken kunnen hebben. 

 

 • Gedroogde blauwe bessen - 25mg
  Blauwe bessen zijn van nature rijk aan antioxidanten en bevat vezels, vitamine C en K. Blauwe bosbes zou kunnen helpen bij artrose, maagzweren en suikerziekte.

 

 • Vitamine E - 20mg
  Draagt bij aan de opbouw en instandhouding van de bespiering en het volume van de spieren. Daarnaast draagt vitamine E bij aan de afvoer van verbrandingsstoffen in de spieren.

 

 • Groene Thee (-extract) - 10mg
  Groene Thee bevat antioxidanten en kan helpen bij chronische gewrichtsproblemen.  

 

 • Hyaluronzuur - 1mg
  Een essentieel onderdeel van de gewrichtsvloeistof en zorgt voor elasticiteit en smering van de gewrichten. Hyaluronzuur zou kunnen helpen in de verbetering van de gewrichtsmobiliteit van de hond of kat.

 

Houd je hond sterk, soepel & gezond! 

 

Duur van de behandeling:  Het is raadzaam om onderscheid te maken in een kortdurende (acute) situatie of een langdurige situatie. Bij acute klachten duurt de toediening minimaal 5 dagen en als de klachten weg zijn dan nog 2-3 dagen blijven toedienen. In geval van langdurige klachten is het effect ook meestal pas later zichtbaar na 1-4 weken. Indien er zichtbare verbetering optreed kan worden volstaan met halve dosering. 

Sana Souplesse kan voor langere tijd worden gegeven. Het is bij langdurig geven raadzaam om na uiterlijk iedere twee maanden een week de toediening te staken. Kijk na deze week of je weer dient te beginnen met toedienen. Als er aanleiding is om direct weer te starten dan kun je de toediening hervatten.

Dosering: hond & kat:

 • 0 - 10 kg: 2 gr/dag (2 x 1 gr)
 • 10 - 25 kg:  4 gr/dag (2 x 2 gr)
 • 25+ kg:  8 gr/dag (2 x4 gr)  

 

Analyse:  Ruw eiwit 6.7%, Ruw vet 1.9%, Ruwe vezel 4.6%, As 4.6%, Vocht 8.5%

 

Interacties & contra indicaties:  Er zijn geen bijwerkingen of contra indicaties bekend. Raadpleeg vooraf een dierenarts ingeval van dracht of lactatie. 

Bewaar instructies: Droog en donker op kamertemperatuur bewaren. Het poeder is gevoelig voor vocht. Uitsluitend geschikt voor dieren, buiten bereik van kinderen houden. 


 

 

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Webwinkel Keur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »