Primeval Primeval Gelatinaat voor gezonde botten, gewrichten, pezen en banden
Primeval Gelatinaat voor gezonde botten, gewrichten, pezen en banden €29,95

Primeval Gelatinaat voor gezonde botten, gewrichten, pezen en banden

€29,95
Nu 3 artikelen nog op voorraad
  • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis!
  • Ontstaan uit jarenlange ervaring!
  • Echte winkel in Biddinghuizen!
  • Maandelijkse diepvries levering door heel NL!
Informatie

Primeval Gelatinaat voor honden  

Verkrijgbaar in 2 verpakkingen
- 500 gram (65 maatschepjes)
- 2 kilo (265 maatschepjes) VOORDEELVERPAKKING!! 

Voor gezonde botten, gewrichten, pezen en banden

NOW EVEN BETTER, FORTIGEL® INSIDE!
 
Uitgebreide informatie:
PrimeVal Gelatinaat bevordert de smering van de gewrichten en zorgt voor gezond en veerkrachtig kraakbeen. Bovendien verstevigt PrimeVal Gelatinaat de botten, banden en pezen van uw hond. PrimeVal Gelatinaat is samengesteld uit essentiële bouwstoffen voor de aanmaak van diverse weefselstructuren van het bewegingsapparaat.  Het bevat het unieke FORTIGEL® collageenhydrolysaat in combinatie met collageen type II van de hoogst mogelijke farmaceutische kwaliteit. PrimeVal Gelatinaat zorgt ervoor dat uw hond zich tot op hoge leeftijd soepel kan blijven bewegen!

Voordelen op een rij:
» Voor (het behoud van) soepele gewrichten
» Voor een goede bot- en kraakbeenontwikkeling
» Voor de smering van de gewrichten. Goed voor de aanmaak/opbouw van kraakbeen (in de gewrichten)
» Ondersteunt de aanmaak van gewrichtsvloeistof
» Verstevigt de botten, banden en pezen
» Ondersteunt de conditie van de drachtige teef
» Ondersteunt de goede ontwikkeling van de (ongeboren)pup

Samenstelling:
Collageenhydrolysaat, organische mineralen, aroma, collageen type II.

Gebruik:
Lichaamsgewicht hond:              Dosering per dag:
tussen 5-15 kg                              1/2 maatschepje
tussen 15-30 kg                            1 maatschepje
tussen 30-40 kg                            2 maatschepjes
vanaf  40 kg                                  3 maatschepjes
 
U kunt het gemakkelijk door het voer (vers, diner of brokken) mengen. Bij droge brokken aanlengen met water of olie.
Er zijn geen vulstoffen en/of suikers toegevoegd aan PrimeVal Gelatinaat. 

Veelgestelde vragen over Primeval Gelatinaat: 

Wat is Gelatinaat en hoe werkt het?
PrimeVal Gelatinaat bestaat voor 66,57% uit collageenhydrolysaat, dat een bijzonder aminozurenspectrum bevat. Aminozuren verbinden zich met elkaar in ketens waarvan duizenden combinaties mogelijk zijn. Veel van deze combinaties komen overeen met een soort eiwit dat  zich in het hondenlichaam bevindt. De bijzondere aminozurenketen van PrimeVal Gelatinaat correspondeert met die van het kraakbeen in de gewrichten van de hond en is een hoofdbestanddeel van het bindweefsel, de nagels, botten, pezen, banden en de huid.
 
PrimeVal Gelatinaat versus glucosamine
Zonder afbreuk te doen aan de betekenis van glucosamine voor het kraakbeen, dient vermeld te worden dat Gelatinaat een bredere werking heeft in het lichaam dan glucosamine alleen. Glucosamine is naast chondroïtine, msm zwavel, omega vetzuren, calcium, koper magnesium en ijzer, één van de belangrijkste voedingsstoffen voor het kraakbeen. Gelatinaat is echter tevens actief in het bot (botdichtheid en breuken), banden en pezen (verrekking), de nagels (scheuren) en de haren; dus in feite in de gehele hond, met uitzondering van zijn spieren. 

Wat is FORTIGEL®?
PrimeVal Gelatinaat® is nu nog werkzamer. Nieuwe onderzoeken hebben geleid tot een product met een betere opneembaarheid van de peptideketens. Deze bio-actieve vorm FORTIGEL® wordt vanaf heden in al onze Gelatinaat® producten verwerkt.
FORTIGEL® wordt sneller geabsorbeerd vanuit het spijsverteringskanaal naar de bloedbaan. De peptidenketens blijven bij absorptie nu nog beter intact.
FORTIGEL® wordt vrijwel volledig opgenomen. Binnen 12 uur is 95% van het ingenomen Gelatinaat geabsorbeerd.
De werking van FORTIGEL® is uitgebreid bestudeerd en gedocumenteerd. Het gunstige effect van FORTIGEL® op de gewrichten wordt bevestigd in verschillende, gerandomiseerde en placebogecontroleerde studies.    
PrimeVal is de exclusieve aanbieder van dit hoogwaardige FORTIGEL GELATINAAT®.

Mijn hond heeft (nog) geen klachten, kan ik wel al PrimeVal Gelatinaat gebruiken?
Ja! PrimeVal Gelatinaat kan uitstekend preventief ingezet worden.

Moet mijn hond zijn leven lang PrimeVal Gelatinaat bijven gebruiken?
In de meeste gevallen is het resultaat zo positief, dat baasjes ervoor kiezen hun hond blijvend PrimeVal Gelatinaat te geven. U kunt dan wel teruggaan naar de onderhoudsdosering. Hoeveel schepjes dit zijn is voor elke hond verschillend. Het hangt af van het gewicht van de hond en de ernst van de klachten. Probeert u uit bij welke dosering de klachten wegblijven.

Hoe snel merk ik resultaat van PrimeVal Gelatinaat bij mijn hond?
Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Zowel de soort aandoening, de ernst van de klachten en de leeftijd van de hond spelen hierbij een rol. De ervaring leert echter dat veelal tijdens het gebruik van de eerste verpakking PrimeVal Gelatinaat een verbetering van klachten optreedt.

Kan ik PrimeVal Gelatinaat aan mijn drachtige hond geven?
PrimeVal Gelatinaat is zeker geschikt voor drachtige honden, sterker nog, het  ondersteund de goede ontwikkeling van de foetus. Tevens geeft het ondersteuning aan de conditie van de drachtige teef dus wij adviseren Gelatinaat zeker te geven tijdens de dracht.

Wat is het verschil tussen PrimeVal Gelatinaat en de werking van Glucosamine?
PrimeVal Gelatinaat werkt anders dan glucosamine; is beter dan glucosamine.
PrimeVal Gelatinaat heeft een bredere werking op het kraakbeen dan glucosamine. Kraakbeen bestaat voor 70% uit collageen en voor bijna 30% uit proteoglycanen. Glucosamine werkt uitsluitend op de proteoglycanen, wat overeenkomt met bijna 30% van het kraakbeen. Het innovatieve PrimeVal Gelatinaat werkt dus op bijna 100% van het kraakbeen, namelijk op zowel het collageen als de proteoglycanen.

Ik hoor vaak dat glucosamine ook goed is voor gewrichten en tegen artrose werkt. Wat is jullie mening daarover?
PrimeVal Gelatinaat werkt anders dan glucosamine; is beter dan glucosamine.
PrimeVal Gelatinaat heeft een bredere werking op het kraakbeen dan glucosamine. Kraakbeen bestaat voor 70% uit collageen en voor bijna 30% uit proteoglycanen. Glucosamine werkt uitsluitend op de proteoglycanen, wat overeenkomt met bijna 30% van het kraakbeen. Het innovatieve PrimeVal Gelatinaat werkt dus op bijna 100% van het kraakbeen, namelijk op zowel het collageen als de proteoglycanen.

Waarom zit er geen glucosamine in PrimeVal Gelatinaat?
PrimeVal Gelatinaat werkt anders dan glucosamine; is beter dan glucosamine.
PrimeVal Gelatinaat heeft een bredere werking op het kraakbeen dan glucosamine. Kraakbeen bestaat voor 70% uit collageen en voor bijna 30% uit proteoglycanen. Glucosamine werkt uitsluitend op de proteoglycanen, wat overeenkomt met bijna 30% van het kraakbeen. Het innovatieve PrimeVal Gelatinaat werkt dus op bijna 100% van het kraakbeen, namelijk op zowel het collageen als de proteoglycanen.

Kan ik mijn hond PrimeVal Gelatinaat geven in combinatie met pijnstillers of antibiotica?
Ja, het gebruik van PrimeVal Gelatinaat in combinatie met pijnstillers is geen probleem.
Ook bij antibiotica is het gebruik van PrimeVal Gelatinaat geen probleem. Er zal geen wisselwerking (interactie) optreden met de voedingssupplementen. Als uw hond een geneesmiddel gebruikt waarvan u twijfelt of u hier een voedingssupplement naast kunt gebruiken, is het raadzaam om voor gebruik contact op te nemen met uw dierenarts.

Kan ik PrimeVal Gelatinaat Paard ook aan mijn hond geven?
U kunt dit zonder gezondheidsrisico`s doen. Maar hoewel honden en paarden fysiologisch en qua botstructuur erg op elkaar lijken, is verhoudingsgewijs bijvoorbeeld de maag van het paard veel kleiner dan die van de hond. De opneembaarheid van PrimeVal Gelatinaat Paard is derhalve voor honden niet helemaal optimaal. De biologische beschikbaarheid van de productsamenstelling van PrimeVal Gelatinaat Hond is namelijk volledig afgesteld op het spijsverteringssysteem van honden. Daarboven is ook de dosering voor honden en paarden verschillend en bevat de verpakking PrimeVal Gelatinaat Hond een kleinere maatschep.

Mijn hond heeft diabetes, kan ik PrimeVal Gelatinaat geven?
PrimeVal Gelatinaat heeft geen invloed op diabetes en/of de bloedglucosespiegel. Het gebruik van PrimeVal Gelatinaat door honden met diabetes is dan ook geen probleem.

Mijn hond heeft spondylose, kan PrimeVal Gelatinaat verlichting geven?
Spondylose is als aandoening verwant aan artrose. Primeval Gelatinaat kan zeker met resultaat bij spondylose worden ingezet. Het is zeer goed mogelijk dat PrimeVal Gelatinaat verlichting brengt en dat u merkt dat uw hond minder pijn heeft. Effect kan sneller merkbaar zijn, maar wij adviseren om PrimeVal Gelatinaat minimaal 3 maanden te geven om te bekijken of het een gunstig effect heeft op de klachten bij uw hond. 

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de site van Primeval!  

Reviews
10 / 10
Eefje Maquine 10 Maart 2015

Onze staff is drie maanden geleden geopereerd aan haar linkerknie nadat ze afgelopen zomer haar voorste kruisband gescheurd had. Ongeveer twee maanden na haar operatie stagneerde het herstel en begon ze weer mank te lopen na een wat langere wandeling. We zijn toen gestart met het toevoegen van Primeval Gelatinaat aan de KVV en zagen binnen een week al resultaat; het mank lopen was helemaal over! Nu zijn we een maand verder, heeft ze geen pijn meer en loopt ze weer mooi soepel waardoor we goed kunnen trainen om haar spieren weer op het oude niveau te krijgen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »