KVV kant-en-klaar vers vlees

KVV kant-en-klaar vers vlees

Rauwe vleesvoeding kan bestaan uit BARF of KVV. KVV staat voor kant en klaar vers vlees. Een hond is een carnivoor en kan goed overweg met vers vlees.

Rauwe vleesvoeding

In complete rauwe vleesvoeding zit alles wat een hond nodig heeft. De meeste honden vinden het heerlijk! 
Het is makkelijk verteerbaar en goed bruikbaar voor het hondenlichaam.  In rauw vlees zitten bacteriën en enzymen, deze stoffen zijn essentieel voor een goede darmflora en de vertering. Een goede darmflora is cruciaal voor een goede weerstand. Het is het beste om elke dag een compete rauwe vleesvoeding te voeren, maar het kan uiteraard ook gecombineerd worden met bijv. een hondenbrok.  Aangezien echter droogvoer anders verteerd dan vers vlees is het raadzaam om deze niet te mengen maar bijvoorbeeld op aparte dagen te voeren. Ook honden die ziek zijn of een aandoening hebben, is rauwe vleesvoeding geschikt. 

Complete rauwe vleesvoeding wordt ook wel KVV genoemd, dit is de afkorting voor kant en klaar vers vlees. KVV bestaat uit gemalen vleesproducten met soms toevoegingen in de vorm van premixen, zoals vitaminenen en mineralen, koolhydraten (rijst/granen) of groente. Het is aan te bevelen om de diersoorten af te wisselen, omdat elke diersoort natuurlijk een andere samenstelling heeft. 

Ook voor mensen geldt dat veel variatie in vers het meest gezond is, vanwege de diversiteit van de voedingsstoffen. 

Uiteraard kan je ook zelf een maaltijd gaan samenstellen bestaande uit rauwe vleesproducten. Hierbij is het wel belangrijk dat de juiste verhoudingen spiervlees, organen en vleesbotten worden gebruikt en van de juiste soort. Rauwe vleesproducten zijn ook goed te combineren met KVV. 

Een hond is een carnivoor  
Carnivoren zijn vleeseters waarvan de voeding voor het grootste gedeelte uit vleesproducten bestaat. 
Het spijsverteringsgestel is nagenoeg gelijk aan dat van de wolf, de voorvader van de hond.  

De eigenschappen van een carnivoor zijn; 
- de darmen zijn kort, waardoor plantaardig voedsel minder makkelijk opgenomen wordthet gebit van een hond
- de spijsvertering is afgestemd  op het verteren van rauw vlees 
- het maagzuur is zo zuur dat bot goed verteerd wordt 
- het gebit is gemaakt voor het afbijten en verscheuren van stukken vlees

Essentiële voedingsstoffen voor de hond zijn water, eiwitten, vet, vitamines, mineralen en sporenelementen. Ruw vezel heeft geen voedingswaarde maar kan wel heel nuttig zijn. Koolhydraten die in plantaardig voedsel zitten, behoren echter niet tot de essierntiele voedingsstoffen voor de hond en zorgen in grote hoeveelheden juist regelmatig voor problemen, zoals spijsverteringsproblemen en allergieen. 

Kortom; De beste voeding voor de meeste honden is de voeding die het dichtst bij de natuur ligt. Rauw vlees, organen en botten. Voor bewerkte voedingen zoals brokken of blikvoer geldt het principe: hoe hoger het vleesaandeel en hoe minder koolhydraten des te beter verteerbaar voor de hond. 

Webwinkel Keur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »